Ved å behandle bakverk like forsiktig som du behandler egg, sikrer du formen, men det er også viktig å tilpasse temperaturen til den type bakverk du har.

Oppbevaring av bakerivarre

Oppbevaring av bakerivarer

Som tommelfingerregel er det slik at jo bløtere bakverket er, desto viktigere er det at det oppbevares kjølig. Grovhetsgraden på bakverket gir også en pekepinn på holdbarhet og lagringsevne. Tørt, mørkt og kjølig er ellers et godt råd for oppbevaring av bakverk.

Oppbevaring av brød

 

Oppbevar brødene gjerne i papirposen over natten, men legg da brødet i en skuff eller brødboks. Skal du oppbevare brødene over en lengere periode må brødene tas over i plastpose. De fleste typer brødvarer kan fryses. Og jo ferskere bakverket er når det fryses, desto friskere er det når det tines igjen.
 

Mange velger ferdigskåret brød, noe som er lettvint og sikrer både jevne og fine skiver. Ferdigskåret brød er utrolig flott å fryse – en kan for eksempel dele opp antall skiver en regner med å bruke pr. dag. En kan ta ut en pakke av gangen, alt etter det en har behov for.
 

Når brødet er frosset i skiver tiner også brødet, eller rettere sagt skivene veldig fort. Ulempen kan være at brødet tørker raskere. Pass derfor på at ferdigskåret brød ikke blir liggende lenge i papirpose, men legges over i plastpose. Ellers når det gjelder oppbevaring av bakverk, sjekk på produktet eller spør betjeningen i butikken.

 

Oppbevaring av kremkaker

 

Alle typer kremkaker MÅ oppbevares kjølig – helst i kjøleskap. Andre steder kan selvfølgelig også benyttes, men temperaturen må være mellom 1 og 4 grader hvis kaken skal oppbevares over en lengere periode. Dette for å opprettholde den gode smaken og den riktige konsistensen. Marsipan og krem blir fort deformert i romtemperatur og vil se dårlig ut på bordet, og slike kaker vil jo ingen servere for sine gjester. Det er også viktig at kaken står i esken slik at det ikke får tilsatt andre smaker av andre mattyper som måtte stå i kjøleskapet.
 

Dette gjelder selvfølgelig alle typer kaker, ikke bare marsip- og kremkaker, men også fromasjkaker, ostekaker etc. Følger dere disse enkle rådene får dere en flott kake å servere deres gester. Lykke til med serveringen.